Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 juni 2019 | 08:30

Simon Pegg och Nick Frost gör skräckfilm i Sverige

En seriemördare plågar en semestrande familj i rysaren ”Svalta”.
Komediduon från ”Hot Fuzz” och ”Shaun of the Dead” kliver långt utanför sin Cornetto-zon med nästa projekt. Simon Pegg och Nick Frost planerar en otäck seriemördarthriller.

Skräckfilmen ”Svalta” ska utspela sig på en avlägsen svensk ö, dit en familj anländer på semestern. Men de upptäcker att en seriemördare är lös, och att de inte kommer få någon hjälp av lokalbefolkningen. Titeln kommer från namnet på den fiktiva ön, skriver Deadline.
 
Nick Frost har skrivit manus, och producerar filmen tillsammans med Pegg, men det är inte klart vem som regisserar.

- Det är en otäck, fantastisk och galen historia och deras unika röst är perfekt för den här filmen, säger John Hegeman från Orion Pictures.
 
 
"Svalta" blir den tredje rysaren på kort tid som utspelar sig i Sverige. Brittiska "The Ritual" och Ari Asters kommande "Midsommar" (premiär 10 juli) har också hittat otäcka teman på svensk mark. Båda filmerna spelades dock in Rumänien och Ungern istället, och det återstår att se var "Svalta" kommer att spelas in.. Oavsett så är det kul med fler filmer som sätter Sverige på kartan... även om de riskerar att skrämma bort turister för alltid.
| 7 juni 2019 08:30 |