Film

Skribent

Jakob Åsell

18 juli 2017 | 16:25

Trailer: Brittisk skräckfilm finner ondskan i de svenska skogarna

De borde ha åkt till Vegas istället..
Vackra berg, röda stugor och öppna landskap lockar mängder av utländska turister till Sverige såhär års. Ritualmord och ond bråd död är dock ingenting det skyltas med i turistbroschyrerna. I så fall hade kanske grabbgänget i den brittiska skräckfilmen "The Ritual" ställt in sin fjällvandringsresa.
 
"- Vill du verkligen ut och vandra, för nöjets skull?.. I fucking Sverige?”, utbrister en av karaktärerna i öppningen av filmens trailer medan de går runt i en liten livsmedelsbutikbutik. Hans kompis Rob hinner knappt svara “ja” innan två beväpnade rånare stormar in i butiken och hugger ner honom med en machete.
 
Det blev ingen fjällvandring för Rob. Så för att hedra minnet av honom så beslutar sig vännerna för att ge sig iväg på en resa till de svenska fjällen. De saknar snart sina brittiska pubar och beslutar sig för att ta en genväg genom skogen - ett beslut de givetvis bittert kommer att få ångra. En slaktad björn upphängd i ett träd borde kanske ha varnat dem att vända om, men icke..
 
Deras mysiga fjällvandring utvecklar sig snart till en kamp för överlevnad bland ritualmord och mörk magi som för tankarna till “Blair Witch Project”.
 
Här kan ni se trailern:
 
 
"The Ritual" är regisserad av David Bruckner, manusförfattaren bakom filmer som "The Signal", "Southbound" och “V/H/S”.
 
Filmen har ännu ingen svensk distribution.
 

Sugen på skräckfilm?
Läs även: 7 övernaturliga skräckfilmer du kan streama just nu

 
| 18 juli 2017 16:25 |