Film

Skribent

Thomas Linnaeus

23 maj 2023 | 14:00

"Shazam!"-uppföljaren floppade rejält på bio. Ska den lyckas bättre på HBO Max?

Drygt två månader efter biopremiären släpps nu David F. Sandbergs "Shazam! Fury of the Gods" på streaming.
I mars släpptes David F. Sandbergs "Shazam! Fury of the Gods" och redan från början var filmen dömd att floppa. Under premiärhelgen drog superhjältefilmen in knappt 65 miljoner dollar.
 
Detta var en besvikelse för filmstudion Warner Bros., som hade räknat med minst 85 miljoner dollar i intäkter. Två månader har gått sedan filmen släpptes, och nu är det dags för superhjälten Shazam att inta HBO Max för andra gången.
 
 
I båda “Shazam”-filmerna får vi följa tonåringen Billy Batson, som, tillsammans med sina fostersyskon, har kraften att förvandlas till vuxna superhjältar. Zachary Levi spelar titelrollen och i uppföljaren måste superhjältarna stoppa de onda systrarna Hespera och Calypso som hotar världen.
 
Första “Shazam!” från 2019, var en mindre succé och drog in 376 miljoner dollar, mot en budget på cirka 100 miljoner dollar. Uppföljaren var inte lyckad och har i skrivande stund tjänat 133 miljoner dollar, mot en budget på omkring 125 miljoner dollar.
 
När vi intervjuade Zachary Levi, inför premiären av "Shazam! Fury of the Gods", var skådespelaren inte främmande för idén om att fortsätta spela rollfiguren. Då berättade Levi om den potentiella “Shazam 3”:
 
- Det ligger över min lönegrad. Men jag vet att om filmen går bra, får vi göra en till! Den första gick bra - vi fick göra om det. Om tvåan går bra blir det en tredje. Och om vi får göra det så hoppas jag på superhjältar vs zombies. Det kunde vara en riktigt kul film!
 
David F. Sandberg är dock inte lika optimistisk om framtiden. Regissören berättade i en intervju med oss att han vill återvända till genren som satte honom på kartan:
 
- Just nu vill jag göra en skräckfilm. Något mindre, lite mer kontrollerat. Som en paus från storfilmerna. Det hade varit coolt att göra något med ”Terror på Elm Street”! Men jag vet inte, Robert Englund börjar bli gammal.
 
Kommer "Shazam! Fury of the Gods" att få upprättelse och nå en större publik på HBO Max?
| 23 maj 2023 14:00 |