podcast

Skribent

MovieZine

18 mars 2023 | 12:00

David F. Sandberg i MovieZines podcast: ”Nu vill jag göra skräckfilm”

MovieZine möter den svenske regissören för att prata om bioaktuella superhjälterullen "Shazam! Fury of the Gods" och hans framtidsplaner.
Efter två ”Shazam!”-filmer drömmer David F. Sandberg om att återvända till skräckgenren. Kanske med Freddy Krueger?
 
Den svenske regissören har gjort en kometkarriär i Hollywood. På åtta år har det blivit fyra långfilmer - ”Lights Out”, ”Annabelle: Creation”, ”Shazam!” och nu uppföljaren ”Shazam! Fury of the Gods”, som gick upp på bio i veckan. Efter två stora superhjältefilmer drömmer han dock om att få leka i skräckgenren igen.
 
- Just nu vill jag göra en skräckfilm. Något mindre, lite mer kontrollerat. Som en paus från storfilmerna.
 
Och han har ett drömprojekt i sikte, om Warner Bros låter honom:
 
- Det hade varit coolt att göra något med ”Terror på Elm Street”! Men jag vet inte, Robert Englund börjar bli gammal, säger Sandberg till MovieZine.
 
Vår reporter Mauricio Molinari träffade David F. Sandberg inför galapremiären i Stockholm förra veckan, för att försöka få fram ett scoop om filmens cameo-roller och höra mer om regissörens framtidsplaner.
 
Se hela videointervjun här:
 
 
David F. Sandberg gästar även vår podcast Vägen till filmen och serien. Där berättar han om barndomens tidiga filmupplevelser, och hur han har pitchar idéer till SVT och Svenska Filminstitutet men fått avslag.
 
- Jag har alltid drömt om Hollywood, men det kan man prata så mycket om. Man kan hoppas på det och drömma om det. Tanken var att göra film här i Sverige. Vi gjorde mycket försök, jag och Lotta, vi började till och med spela in en långfilm en gång i tiden. Det gick inte heller.
 
- Jag fick höra att jag "inte var tillräckligt professionell". Då hade jag fyllt 30, jag var för gammal för att ansöka om nybörjarpengar. Det var i den vevan som jag och Lotta började göra kortfilm tillsammans.
 
Efter en rad uppmärksammade skräck-kortfilmer som släpptes på Youtube och fångade Hollywoods intresse, fick David F. Sandberg och hans fru Lotta åka till Hollywood. Där blev en långfilmsversion av "Lights Out" bara början på större och mer påkostade projekt.
 
Nu har de precis startat produktionsbolaget Mångata ihop.
 
- Mångata heter det. Tanken är att vi vill producera mer tillsammans. Dels producera filmer som jag regisserar men framöver också att hitta nya talanger. Vi har altid velat jobba mycket tillsammans. Vi vill också att Lotta ska kunna regissera.
 
- Och det fick heta Mångata, för det vore kul med ett svenskt namn, säger David.
 
Hör mer i vår podcast Vägen till filmen och serien där David F. Sandberg och Djimon Hounsou snackar om sina karriärer.
 
”Shazam! Fury of the Gods” går nu på bio.
| 18 mars 2023 12:00 |