EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2023 | 17:00

Zachary Levi fick spöa Helen Mirren: ”Det märkligaste jag någonsin gjort”

Den barnslige superhjälten är tillbaka i bioaktuella ”Shazam! Fury of the Gods”. MovieZine fick en exklusiv pratstund med skådespelaren.
År 2019 slog ”Shazam!” ned som en blixt från klar himmel, och superhjältegenren berikades med en tramsig men älskvärd hjälte. Nu är Zachary Levi tillbaka i en uppföljare där han bland annat får konfrontera Helen Mirrens skurk i en minnesvärd fight. Jag frågade såklart ut honom om det, och om den svenske regissören David F. Sandbergs superstyrkor, i en Zoom-intervju inför premiären.
 
Vad såg du fram emot mest med en uppföljare till ”Shazam!”?
 
- Det är ett drömjobb, helt enkelt. Jag får betalt för att låtsas vara en omogen version av mig själv. Jag vet inte, jag känner inte så många som får den möjligheten! Det är bara att gå och ha kul och få utforska en mer ungdomlig version av sig själv. Jag hade kul.
 
- Jag var så tacksam som fick göra det en gång, och att vi får göra en uppföljare… Så många filmer får inte ens den chansen. Jag är tacksam för det, och för att hela vår familj - vår Shazamily - får samlas och vi har haft så roligt.
 
Large 5b953da741aaf2465d30de17a773aeda shazam3
Superhjältefamiljen är samlad. Foto: Warner Bros
 
Och du fick spöa Helen Mirren! Hur var det?
 
- Så udda! Det är det konstigaste jag någonsin har gjort. Hur märkligt? Som skådespelare blir man ju stoppad i alla möjliga, konstiga situationer. Men det är såklart ingenting jag trodde att jag skulle få göra. Och något jag aldrig kommer glömma. Hela den scenen, vårt möte, vårt snack om ”Fast & Furious” och sedan hela fighten på varuhuset - det var helt otroligt. Och hon är ett nöje att arbeta med, precis som Lucy Liu och Rachel Zegler. En fantastisk trio.
 
Så Billy har sett alla ”Fast & Furious”-filmer, men ändå såg han inga likheter mellan Hespera och Jason Stathams mor?
 
- Jag menar, de ser väl lika ut, men kanske inte exakt likadana? (skratt)
 
Zachary Levi med Helen Mirren på inspelningen. Foto: Warner Bros
 
Jag måste fråga om din svenske regissör. Vi älskar David F. Sandberg här. Vad är det bästa med att jobba med David?
 
- David har en otrolig vision. Speciellt för den här subgenren. Han kan hitta det makabra och det roliga. Den här filmen är så lättsam, den har mycket humor och hjärta. Så man vill ha lite mörker som balans. Och hans styrka är att han kan väva ihop actionkomedin med de mörkare elementen. Han har lyckats göra det med de här två filmerna. Han är en fåordig man, men han vet vad han vill ha.
 
- Nyligen skrev han om sin resa med autism på Instagram, och jag var så imponerad av det. Att kunna vara så sårbar och prata om det offentligt kan hjälpa så många människor. Det applåderar jag honom för. Och hans fru Lotta är en så härlig person. Det har varit toppen att ha dem i mitt liv de senaste åren.
 
Jack Dylan Grazer, David F. Sandberg, Zachary Levi och Asher Angel fick snacka "Shazam!" på Comic Con. Foto: Warner Bros
 
För DC-fans kan det här verka som en turbulent tid, det är många ändringar på gång inom studion. Vet du något om Shazams framtid?
 
- Nej, det ligger över min lönegrad. Men jag vet att om filmen går bra, får vi göra en till! Den första gick bra - vi fick göra om det. Om tvåan går bra blir det en tredje. Och om vi får göra det så hoppas jag på superhjältar vs zombies. Det kunde vara en riktigt kul film!
 
Verkligen! Är det någon hjälte som du drömmer om att bilda team med?
 
- Jag vill att Shazam ska vara med i alla team! Det vore häftigt att få studsa runt och göra cameos. Men det vore roligt att jobba ihop med Green Lantern. Alla har de häftiga krafter, men jag tror att vi två skulle ha kul ihop.
 
 
"Shazam! Fury of the Gods" har biopremiär idag.
| 15 mars 2023 17:00 |