Film

Skribent

MovieZine

23 februari 2020 | 09:45

SF Studios gör actionpackad överlevnadsthriller

Det svenska filmbolaget satsar på mer internationella filmer. Ett av de kommande projekten är anakonda-rysaren ”Don’t Move” av ”Jönssonligan”-regissören Alain Darborg.
SF Studios gör en satsning på mer internationella långfilmer. Efter framgångarna med ”Borg” öppnade man kontor i London för att ge skandinaviska filmskapare större projekt att jobba med.

I helgen presenterades det svenska filmbolagets nya film, ”Don’t Move”, som beskrivs som ”en vass och smart genrefilm”. En coming-of-age-historia möter en lös anakonda i regi av Alain Darborg (”Jönssonligan - Den perfekta stöten”, ”Alex”).

Filmen handlar om medicinstudenten Ali, som tar nattskiftet på ett zoo i Kalifornien. Men när ett räddningsuppdrag går snett blir hon fast i en inhägnad med en anakonda. Det kommer krävas viljestyrka och intelligens för att överleva till morgonen, med ett hungrigt rovdjur som jagar henne.
 

Foto: SF Studios/Albert Hjalmers
 
- Minns du känslan av att växa upp? Det kramar andan ur en, det är en lång serie av prövningar. Den här filmen handlar om det. Om att bli vuxen, och om en ung kvinna som måste genomgå extrema fysiska och psykologiska hinder för att överleva, förklarar Darborg i ett pressmeddelande.

- Med ”Don’t Move” vill vi skapa något som publiken aldrig har upplevt förut. En högoktanig, actionpackad thriller om svårigheterna med att växa upp.

Inspelningen börjar i slutet av året. Alain Darborg regisserar närmast "Red Dot", också en svensk/internationell thriller som beställts av Netflix.
 
SF Studios första engelskspåkiga film blir thrillern "Horizon Line" av Mikael Marcimain, med biopremiär senare i år.
| 23 februari 2020 09:45 |