Film

Skribent

MovieZine

14 november 2019 | 16:20

"Red Dot" - så blir Netflix första svenska originalfilm

Idag tillkännagav Netflix sin nya originalfilm "Red Dot" - en action-thriller som utspelar sig i svenska fjällen.
Filmen handlar om ett par i 30-årsåldern, David och Nadja, som har det kämpigt med sitt äktenskap. När det visar sig att Nadja blivit gravid gör de ett försök att återknyta bandet dom emellan genom att bege sig upp till svenska fjällen för att vandra. Men efter att ha kommit i schism med två lokala jägare förvandlas snart deras romantiska semester till en mardröm.
 
Snart överraskas paret av en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg och de tvingas fly ut i den karga vildmarken. Helt isolerade i de massiva bergen, förföljs de nu av hänsynslösa skyttar. Men under den sadistiska jakten kommer även deras förflutna historia ikapp dem.
 
Alain Darborg är regissör för "Red Dot". Han har tidigare regisserat bland annat thrillerserien "Alex" och "Jönssönligan - Den perfekta stöten". Darborg har utvecklat och skrivit manus till filmen tillsammans med Per Dickson.
 
- Jag hade precis fått reda på att jag skulle bli pappa när vi var ute och vandrade i svenska fjällen. Det kändes överväldigande och helt fantastiskt. Och då tänkte jag som alla andra tänker: ”Tänk om en galning med jaktgevär börjar skjuta på oss.” Så föddes idén till "Red Dot". En action-thriller om rädslan över att bli förälder (och att bli skjuten i huvudet). Ambitionen är att göra en film med hög fart och spektakulära scener, säger Alain Darborg.

Filmen kommer att produceras av SF Studios, som för tillfället också arbetar med Netflix originalserie "Snabba Cash".
| 14 november 2019 16:20 |