Film

Skribent

MovieZine

1 februari 2019 | 20:00

SF Studios gör sin första engelskspråkiga film

Mikael Marcimain regisserar den internationella thrillern "Horizon Line".
I februari startar SF Studios inspelningen av sin första engelskspråkiga långfilm, "Horizon Line", i regi av Mikael Marcimain ("Gentlemen", "Call Girl"). Huvudrollerna spelas av Allison Williams ("Get Out") och Alexander Dreymon ("The Last Kingdom").

Filmen är en thriller om ett före detta kärlekspar som återses efter flera år, i samband med en god väns bröllop. När de ska åka ett litet flygplan till bröllopet på en tropisk ö i Indiska oceanen, drabbas deras pilot av en hjärtattack och dör. Ensamma och vilsna ovanför havet tvingas de flyga det skadade planet och hitta land innan bränslet tar slut…

- Manuset av Josh Campbell och Matt Stuecken är bland det mest nervkittlande jag läst och det kommer att bli en mycket spännande resa, säger producent Fredrik Wikström Nicastro i ett pressmeddelande.

"Horizon Line" är den första filmen i SF Studios nya strategi att börja producera engelskspråkiga filmer, för en internationell marknad med nordisk talang. Andra filmer under utveckling är en amerikansk remake på "En man som heter Ove" med Tom Hanks i huvudrollen, och "I Am Victor" baserad på en kommande bok av Jo Nesbø, med Baltasar Kormakur som regissör.
| 1 februari 2019 20:00 |