Film

Skribent

MovieZine

1 september 2017 | 10:15

SF Studios expanderar och startar verksamhet i London

Filmbolaget storsatsar internationellt med bland annat ”Snabba Cash”-remaken ”A Killing”.
Som ett led i att utveckla och producera engelskspråkiga filmer för den internationella marknaden, har Nordens ledande filmbolag SF Studios öppnat verksamhet i London.

Utvecklingsarbetet på plats i London kommer att ledas av Kate Myers, som närmast kommer från filmbolaget Forward Films. Där har hon producerat filmer som ”The Salvation” med Mads Mikkelsen, och ”Grabbers”. Kate Myers har tidigare bland annat utvecklat filmen "Snatch" som regisserades av Guy Ritchie.

SF Studios internationella filmer inkluderar för närvarande ”Borg” (biopremiär den 8 september), med Sverrir Gudnason och Shia LaBeouf i huvudrollerna. Under utveckling och i förproduktion finns också filmer såsom ”I Am Victor” som baseras på Jo Nesbøs kommande kriminalroman med samma namn, thrillern ”Horizon Line”, samt ”A Killing”, en engelsk remake på de framgångsrika ”Snabba Cash”-filmerna.

Utöver den internationella satsningen kommer SF Studios att fortsätta att producera lokala filmer och tv-drama för den nordiska marknaden. Under 2018 kommer man till exempel filma nytt med regissörerna Daniel Espinosa (”Life”) och Espen Sandberg (”Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge”).
| 1 september 2017 10:15 |