Film

Skribent

Mats Karlsson

4 augusti 2010 | 18:01

Sex kommande måste-filmer på bio

Att veta vilken film man ska välja och se är sannerligen ingen lätt uppgift, så här kommer några speciellt utvalda filmtips.

Skola och jobb närmar sig med stormsteg, varken sig vi vill det eller inte. En del har använt ledigheten till att kolla in filmer man har missat den senaste tiden, medan andra har varit bortresta eller bara njutit av ledigheten i hängmattan. Oavsett vad du har ägnat dig åt finns risken att du har tappat filmkollen och att du brinner för lite filmtips. Så ta fram filmkalendern och bocka för dessa titlar.

The Expendables - biopremiär 13 augusti. Ifall du är en sann actionnörd och om du brinner för gammalt hederligt actionupplägg då är denna film gjuten för dig.

Micmacs - biopremiär 27 augusti. Europas bästa regissör är äntligen tillbaka och alla som älskade "Amelie från Montmartre" och "En långvarig förlovning" vet vad den gode Jean-Pierre Jeunet kan prestera.

Toy Story 3 - biopremiär 27 augusti. Pixar är det filmbolag som har branschens högsta lägstanivå, både kvalitetsmässigt och ekonomiskt. Och när Pixar gör en uppföljare vet man att de har något nytt att berätta. Så missa inte denna.

Salt - biopremiär 3 september. Angelina Jolie är en de få "snyggingarna" i Hollywood som tro det eller ej kan agera, som vi senast fick se bevis på i Eastwoods "Changeling". Nu återkommer hon i actiongenren med den erfarne regissören Philip Noyce i actionthrillern "Salt"

The American - biopremiär 10 september. En actionrulle med hjärna skulle man kunna beskriva denna film med George Clooney i huvudrollen. Samma gentleman som helt plötsligt dök upp i Östersund tidigare i år för att spela in en del scener och nu får vi äntligen se resultatet.

Wall Street: Money Never Sleeps - biopremiär 24 september. Pengar sover aldrig säger filmens undertitel och visst är det så. Däremot har Oliver Stones klassiker från 1987 legat i dvala, men herr Stone var i Cannes i maj och visade upp detta "sladdbarn". Vi som inte var på rivieran får snällt ta oss till biografen i slutet av september för att kolla in uppföljaren.

Dessa sex filmer är mina heta och speciellt utvalda filmtips. Vilken av dem brinner du mest för?

| 4 augusti 2010 18:01 |