Serie

Skribent

Anders Eklöf

11 april 2023 | 12:00

Säsong 2 av succén "Arcane" släpps på Netflix tidigast 2024

Riot Games vd förklarar att de inte visste att den första säsongen skulle bli den succén den blev.
Under 2021 blev Netflix-serien "Arcane" något av ett fenomen, då den tecknade tv-serien baserad på spelet "League of Legends" snabbt klättrade upp till toppen på streamingtjänstens "populära serier"-kategori i många länder och tog hem många priser.
 
I serien får vi följa systrarna Jinx (Ella Purnell) och Vi (Hailee Steinfeld) och deras relation under det politiska spelet mellan den utopiska staden Piltover och den förtryckta underjorden Zaun, flera år innan handlingen i spelet drar i gång.
 
 
 
Kort efter att alla avsnitt av "Arcane" släpptes på streamingtjänsten bekräftade Netflix och Riot Games att det blir en andra säsong av serien, men nu verkar det som att den dröjer.
 
I ett inlägg på den kinesiska sociala medier-plattformen Bilibili får Riot Games chef Nicolo Laurent frågan av ett kinesiskt fan när den andra säsongen kan tänkas komma.
 
- Jag har precis sett det tredje avsnittet av säsong 2, innan planet till Kina. Vi håller fortfarande på med den, men den är inte redo än, säger han.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I samma inlägg säger han att det finns två anledningar till att säsongen dröjer.
 
- Vi vill ha kvalitet, så vi vill inte stressa. Det är den bra annledningen. Den dåliga anledningen är att vi ärligt talat inte visste att den första säsongen skulle bli en succé, så vi började inte med den andra förrän senare. Om jag hade vetat hade vi satt igång tidigare, men eftersom att vi inte visste väntade vi en stund och nu betalar vi priset.
 
Det låter alltså inte som att vi kommer att få se fortsättningen under 2023, utan snarare 2024 som tidigast.
 
"Arcane" tog hem många priser och korades bland annat som den bästa serien från 2021 av ingen mindre än den svenska skådespelaren Valter Skarsgård.
 
Vad tyckte du om "Arcane"?
| 11 april 2023 12:00 |