Serie

Skribent

Anders Eklöf

21 november 2021 | 13:59

Bekräftat: "Arcane" får en andra säsong på Netflix

Den populära tv-serien baserad på spelet "League of Legends" får en fortsättning på streamingtjänsten.
I lördags hade de tre sista avsnitten i den första säsongen av Netflix succéserie "Arcane" premiär på streamingtjänsten, som är en tecknad tv-serie baserad på spelet "League of Legends". 
 
Serien blev snabbt en succé och klättrade upp till toppen på Netflix "populära serier"-kategori i många länder och knuffade alltså ner det enorma fenomenet "Squid Game". 
 
Nu bekräftar Netflix och Riot Games att det blir en andra säsong av "Arcane". 
 
- Vi är oerhört glada över den positiva responsen på den första säsongen av "Arcane" och arbetar hårt med de kreativa trollkarlarna på Riot och animationsstudion Fortiche för att leverera vår andra del, säger seriens medskapare Christian Linke och Alex Yee i ett uttalande. 
 
 
"Arcane" utspelar sig flera år innan spelet "League of Legends" drar igång och ger en officiell bakgrundshistoria till de mest ikoniska karaktärerna och systrarna Jinx (röst av Ella Purnell från "Army of the Dead") och Vi (spelad av "Hawkeye"-skådisen Hailee Steinfeld), samt det politiska spelet mellan den utopiska staden Piltover och den förtryckta underjorden Zaun.
 
Väldigt lite är känt om den andra säsongen utöver att Hailee Steinfeld, Ella Purnell och Katie Leung återväner som Vi, Jinx och Caitlyn Kiramman. 
 
Vad tycker du om den första säsongen av "Arcane"? 
 
| 21 november 2021 13:59 |