Serie

Skribent

Anders Eklöf

19 november 2021 | 19:00

Vad är grejen med Netflix nya succéserie "Arcane"?

Den animerade Netflix-serien "Arcane" som baseras på tv-spelet "League of Legends" har snabbt blivit en snackis i streamingvärlden.
Den 6 november hade Netflix-serien "Arcane" premiär, som snabbt klättrat upp som den populäraste produktionen på streamingtjänsten just nu i 52 länder. Tronen hölls länge av det enorma fenomenet "Squid Game", som alltså har knuffats ner nu i många länder. 
 
Men hur blev den så populär och vad handlar den om egentligen? 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Baserat på ett av världens största tv-spel

 
Serien är baserad på det enormt populära lagbaserade onlinespelet "League of Legends" (eller "LOL", som det ofta förkortas till) av Riot Games från 2009 som går ut på att spelarna ska förstöra motståndarnas bas. Här får du välja mellan en rad olika hjältar med unika egenskaper, som går att förbättra under matchens gång. 
 
Spelet "League of Legends" anses vara den allra största e-sporten och hade under sin storhetstid 8 miljoner spelare samtidigt. 2019 hade den årliga League of Legends World Championship en publik på över 100 miljoner tittare, vilket är mer än under många andra stora idrottsevenemang samma år.
 
Förutom tv-serien har spelet spunnit vidare som serietidningar, spinoff-spel och till och med ett oerhört framgångsrikt virtuellt popband kallad K/DA, vars mest populära låt har över hissnande 430 000 000 visningar på Youtube
 
Personligen har jag aldrig testat "League of Legends", men jag har alltid varit fascinerad av det enorma fenomenet på håll med sina färgstarka karaktärer och enorma framgång.
 
3bad86560df4621249a66ff1f8a6317c vi fight 20 1
 

Vad handlar "Arcane" om?

 
"Arcane" utspelar sig flera år innan spelet drar igång och ger en officiell bakgrundshistoria till de mest ikoniska karaktärerna och systrarna Jinx (röst av Ella Purnell från "Army of the Dead") och Vi (spelad av "Hawkeye"-skådisen Hailee Steinfeld), samt det politiska spelet mellan den utopiska staden Piltover och den förtryckta underjorden Zaun. 
 
Serien består av tre akter på totalt nio avsnitt där tre släpps en gång i veckan, vilket är något ovanligt för Netflix. I skrivande stund har sex avsnitt sänts och den tredje akten har premiär lördagen den 20 november, så hur stor den blir i slutändan återstår att se. 
 
Även om jag inte har någon större relation till "League of Legends" tycker jag att "Arcane" är sevärd med dess riktigt snygga färgglada animerade stil och en välskriven berättelse där man verkligen bryr sig om karaktärerna och deras kamp. 
 
 
Vad tycker du om "Arcane"? Har du spelat "League of Legends"?
| 19 november 2021 19:00 |