Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 november 2012 | 11:30

Säg hej till Batmans efterträdare

Har Gotham fått sin hjälte tillbaka? Spoilervarning för dig som ännu inte har sett "The Dark Knight Rises"!

Christian Bale och Christopher Nolan är färdiga med sina historier om Gothams maskerade hjälte. Och vem kan klandra dem? De har gett oss en storslagen trilogi, och enligt många det bästa som superhjältegenren har sett sedan... Ja, någonsin.

Men Warner Bros släpper inte den populäre filmhjälten så lätt, särskilt inte efter tre kassasuccéer till filmer. Det är redan klart att Batman är en del av "Justice League" som planeras till 2015, men frågan är: vem ska spela honom? 

En fråga som kan ha fått sitt svar redan i somras.

I slutet av "The Dark Knight Rises" ser vi hur Joseph Gordon-Levitts unge och ambitiöse snut upptäcker Batmans hemliga gömma. Stadens räddare antas vara död, och Nolan lämnar oss med en liten men naggande god teaser om att John Blake (lämpligt nog döpt till Robin) är här för att ta över.

Nu snart ett halvår senare har Hitfix fått det "bekräftat" av sina källor:

- Joseph Gordon-Levitt kommer definitivt att medverka i "Justice League" som den nye Batman.

Dessutom spekuleras det i om inte Batman gör en cameo redan innan. Det skulle kunna röra sig om ett gästspel i eftertexterna på "Man of Steel" nästa sommar, om studion lärt sig något av Marvels framgångar i genren. Och vi vet redan att Zack Snyders Superman-vision knyter an till 2015 års "Justice League", så det låter inte alls osannolikt att fansen får en överraskning i den stilen.

Och som alltid när vi talar om superhjältarnas fantastiska filmvärld, kom ihåg att ta alla rykten med en stor nypa salt. Vi älskar att spekulera och drömma, men än är ingenting bekräftat.

Tyck till nedan: Vem vill du se som nye Batman?

| 27 november 2012 11:30 |