VIDEO

Skribent

Alexander Kardelo

7 april 2017 | 09:00

Så skulle ”Matrix” kunnat se ut med Will Smith som Neo

”Men in Black”-stjärnan tackade nej till rollen, som sedan gick till Keanu Reeves. Tack vare Youtube får vi ändå en smygtitt in i ett alternativt universum.
Det var faktiskt ingen självklarhet att Keanu Reeves stela skådespeleri skulle bli en så perfekt ingrediens i syskonen Wachowskis ”Matrix”.
 
Innan han fick rollen var Will Smith en av kandidaterna. Stjärnan, som kom direkt från biosuccéer som ”Independence Day” och ”Men in Black”, tyckte visst att kalkonen ”Wild Wild West” verkade som ett mer lockande projekt… och resten är historia.

Men någonstans i ett parallellt universum spelar Will Smith huvudrollen som Den utvalde i ”Matrix”. Youtube-användaren The Unusual Suspect har snyggt klippt ihop scener och bitar ur diverse filmer, som ger en känsla av hur det kunde bli:


Så varför valde Will Smith att tacka nej till rollen?

- Det var ett svårt koncept att pitcha in. Jag kände inget där. Och när jag ser Keanu i rollen, så kan jag erkänna att jag skulle ha sabbat det. Jag skulle helt och hållet ha sabbat ”Matrix”, sade skådespelaren en gång till Wired.
 
| 7 april 2017 09:00 |