Matrix (1999)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Neo söker efter sanningen bakom Matrix, ett namn och en värld som figurerar i hans drömmar. Han är övertygad om att Morpheus, som sägs vara en av världens farligaste män, vet allt om Matrix. När Neo en kväll förs iväg av Trinity och står öga mot öga med Morpheus blir han erbjuden ett livsavgörande val. Tar han den röda tabletten får han veta sanningen om Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han den blå glömmer han att han någonsin mött Morpheus och fortsätter det liv han nu lever i ovisshet...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: MATRIX

Makalösa effekter och en underbar handling

Matrix är en helt otrolig action/science fiction film som slår det mesta som någonsin gjorts. Häpnadsväckande specialeffekter och en helt underbar handling.

Neo söker sanningen på frågan som han ställt sig i hela sitt liv, vad är Matrix? Han sitter vid datorn hela nätterna och letar efter mannen som sägs ha alla svaren, Morpheus. En dag blir Neo kontaktad av Morpheus och får möta honom öga mot öga. Neo blir erbjuden ett val som kommer förändra hela hans liv. Tar han den röda tabletten så vaknar han sin säng och glömmer allt. Tar han den blå tabletten så får han veta allt om Matrix och följa med Morpheus på sitt livs häftigaste resa.

Den här filmen är otroligt svår att beskriva genom att använda bara ord. Det är som Morpheus säger: Man måste se det själv. Filmen utspelar sig i framtiden och vanligtvis så brukar jag inte vara så förtjust i den sortens filmer men den här filmen har fått mig att helt ändra uppfattning. Så den som inte gillar Science Fiction ska ta en titt på den här filmen. Effekterna är makalöst snygga och det kommer ta tid innan någon film ens kan jämföras med Matrix och resten av trilogin. För att sammanfatta, Matrix är en otroligt bra film som inte kan beskrivas med ord. Filmsmak spelar ingen roll, den här filmen och hela trilogin kommer garanterat att bli älskade och ses om och om igen.

Mikael Glas Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Filmrullen
Lite seg och (ganska) oförståelig i början, men slutet är istället ganska bra. Så för filmens slut-del och de väldigt snygga effekterna så får den här en svag trea.
17676-0
Grymt bra film. Sjukt cool och underhållande från början till slut och jag gillar verkligen den gröna färgtonen i filmen och CGI effekterna i filmen slår ju effekterna i The Phantom Menace alla dagar i veckan.
Road House
Det är en bra film, en riktigt bra film men samtidigt så.... mjaaa. Fattar inte grejen med kläderna och sen så finns det en del logiska luckor i filmen som man måste ignorera för att det ska funka. Bortsett från det töntiga (ja, går för långt för min smak) och missarna så är det faktiskt en riktigt bra film med bra skådespelare. Egentligen så borde den få en trea men den har det där speciella och originella som gör att den får en svag och hyfsat generös 4/5!
Visa fler (39)

Relaterade filmer