Film

Skribent

Viktor Jerner

30 september 2017 | 13:00

Så skapades de visuella effekterna i "Guardians of the Galaxy Vol. 2"

Det arbete som läggs ner på att få liv i exempelvis Rocket Raccoon är helt ofattbart detaljerat.
Även om jag personligen tyckte att "Guardians of the Galaxy Vol. 2" var en massiv besvikelse jämfört med föregångaren, kanske den bästa filmen hittills i Marvel Cinematic Universe, så var den minst sagt en fest för ögonen. Regissören James Gunn öser på med den färgstarka och neonladdade paletten ännu mer än i ettan och det är verkligen en fröjd att beskåda, även om allt under ytan ekar tomt.
 
Nyligen släppte Framestore, ett av de bolag som Marvel vände sig till för att skapa de komplexa visuella effekterna i filmen, en fascinerande inblick i hur deras arbete går till och hur ofattbart detaljerat det är. Kolla in nedan för att se hur exempelvis Rocket Raccoon och Baby Groot blev till: 
 
 
Den här typen av breakdown-klipp är alltid lika intressanta och förbluffande. Ta exempelvis bitarna med Rocket Raccoon där man får se hur han är byggd med skelett, muskler och blodkärl inifrån, för att sedan täcka över det med ett lager med ljusmässigt finkalibrerad päls och fukt vid nosen som bara de allra mest uppmärksamma ens reflekterar över. Man slås av hur många arbetstimmar och blod, svett och tårar det är som läggs ner i varje millisekund material som rullar framför ens ögon i biosalongen och det är minst sagt respektingivande.
 

Vidare läsning: "Guardians of the Galaxy Vol. 2" skapar ett rejält problem i Marvels filmuniversum

| 30 september 2017 13:00 |