Film

Skribent

Anders Eklöf

21 oktober 2022 | 16:30

Så låter Super Mario och gänget på svenska i den kommande filmen

Den svensktalande trailern för "Super Mario Bros. Filmen" har dykt upp på Youtube.
För några veckor sedan fick vi äntligen se den första trailern för den kommande "Super Mario Bros. Filmen" av  Illumination ("Dumma mej", "Minioner") i samarbete med Nintendo, där ingen mindre än Chris Pratt lånar ut rösten till huvudpersonen.
 

Se original-trailern med Chris Pratt:

 
 
Reaktionerna på röstinsatserna från honom, Jack Black som Bowser, Charlie Day som Luigi och Keegan-Michael Key som Toad har varit väldigt varierade, från extrem besvikelse till positiva åsikter.
 
Nu har även trailern dykt upp på svenska, då den dyker upp på våra biografer den 24 mars 2023. Mario låter helt klart lite äldre än i originalversionen.
 

Se den svenskdubbade versionen här:

 
 
 
Vilka som spelar karaktärerna i den svenska versionen är dock oklart. MovieZine har hört av sig till United International Pictures som ger ut filmen i Sverige, som meddelar att "det inte finns några bekräftade svenska dubbröster ännu".
 
Av trailern att döma är det inga kända namn som anslutit sig till projektet, likt den stjärnspäckade rollistan i den engelska versionen. Jämförelsevis hade "Sonic the Hedgehog"-filmerna inga stjärnor heller, utan mer etablerade röstskådespelare som Christian Hedlund och Jonas Kruse.
 
"Super Mario Bros. Filmen" har alltså svensk biopremiär den 24 mars. För den som inte vill se den på svenska kommer den även visas på engelska.
 
Vad har du för förväntningar på filmen?
| 21 oktober 2022 16:30 |