Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 november 2022 | 15:30

Rykte: Då släpps det efterlängtade spelet "Diablo 4"

Enligt rapporter kan den efterlängtade uppföljaren släppas tidigt under 2023.
Efter skandalerna kring mobilspelet "Diablo Immortal" är det många som håller tummarna för att "Diablo IV" ska kunna leverera en riktigt bra spelupplevelse istället.
 
"Diablo IV" utspelar sig efter händelserna i "Diablo II: Reaper of Souls", där kultmedlemmar har frammanat den ondskefulla varelsen Lilith som härjar över världen. Här kan du spela som de fem olika klasserna barbarian, sorceress, druid, rogue och necromancer.
 
 
 
Enligt rapporter från Windows Central ska spelet av Blizzard Entertainment börja marknadsföras under The Game Awards i december, för att senare släppas i april 2023.
 
Vid The Game Awards ska även förhandsbokningarna öppnas, där en av fördelarna sägs vara möjligheten att delta i ett betatest av spelet i februari.
 
Tidigare i år rapporterade vi om att Microsoft har lagt ett bud för att köpa Activision Blizzard på cirka 600 miljarder kronor, vilket inkluderar spelstudior som Blizzard Entertainment, Infinity Ward, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch och King.
 
Blizzard Entertainment har dock inte haft det lätt de senaste åren, då arbetsplatsen har anklagats för trakasserier och diskriminering, "Diablo Immortal" hånas för galet mycket mikrotransaktioner och "Overwatch 2" har haft en svajig lansering.
 
"Diablo IV" är under utveckling till PC, Playstation och Xbox. Föregångaren slog rekord som det snabbast säljande PC-spelet genom tiderna och hade sålts i över 30 miljoner exemplar under 2015.
 
Ser du fram emot "Diablo IV"?
| 7 november 2022 15:30 |