Spel

Skribent

Vanja Tomin

6 juni 2022 | 18:00

1 miljon för att uppgradera din karaktär i Diablo Immortal

Spelare har räknat på Blizzards nya spel med lootbox-system.
"Diablo Immortal" har varit omgivet av kontroverser sedan Blizzard meddelade 2018 att spelet var på gång. Då möttes Blizzard av hård kritik från fansen, och med nuvarande lootbox-problem, går det inte mycket bättre när spelet faktiskt har lanserats. Och dramatiken fortsätter.
 
Förra veckan rapporterade vi att Blizzard lägger ner lanseringen i länder som inte tillåter lootboxar. Nu är mobilspelet ute, och det visar sig att de små underpaketen är en omfattande och dyr del av upplevelsen. Enligt YouTube-kanalen Bellular News (via Gamerant) kan det kosta runt 110 000 dollar, eller drygt en miljon kronor att helt uppgradera en karaktär i Blizzards nya spel "Diablo Immortal". 
 
 
Det är den komplicerade uppgraderingen av så kallade "Legendary Gems", legendariska ädelstenar, som tydligen är den stora pengamaskinen. Dessa legendariska ädelstenar är endast tillgängliga via lootboxar, varav du får max tre i månaden, om du nu inte vill öppna din plånbok.
 
 
 
Baserat på beräkningar kommer en spelare att behöva hålla på i minst tio år för att kunna uppgradera sin karaktär hela vägen utan att betala. Och det är bara om du har tur, eftersom chansen att få några av spelets bästa "Legendary Gems" i en lootbox är så liten som 0,05 procent, även för de som spenderar riktiga pengar.
 
"Diablo Immortal" är tillgängligt på iOS, Android och PC.
 
Har du själv betalat med riktiga pengar för att få bättre saker i ett spel? Berätta gärna för oss i kommentarerna.
 
| 6 juni 2022 18:00 |