RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

11 april 2017 | 19:30

Vänta... HUR många Batman-filmer kommer år 2019?

Internet har gått bananas de senaste dagarna över storslagna (och helt obekräftade) planer för DC:s superhjälte.
Fakta: Batman fyller 80 år under 2019. Svårt att tro, eller hur? Han håller sig i form.

Rykte: Warner Bros planerar att fira jubileet med inte en, två, tre, fyra eller fem, utan hela sex filmer med koppling till Batmans värld. Det här ryktet startade djupt inne i någon Reddit-tråd och saknar naturligtvis en pålitlig källa - det har dock inte hindrat varenda filmblogg i världen från att sprida det. Men kan det ligga någon sanning i det?

Fakta igen: Warner Bros har offentliggjort fyra filmer som är under olika stadier av utveckling. Ben Affleck kommer tillbaka i ”The Batman”, med troligt premiärdatum under 2019. David Ayer letar just nu skådisar till ”Gotham City Sirens”, där Harley Quinn (Margot Robbie) är en av karaktärerna. Vidare planeras det filmatiseringar med sidekicksen ”Nightwing” och ”Batgirl”, den sistnämnda i regi av Joss Whedon.

Rykte: Om det inte är nog sägs det att två animerade filmer är på väg, varav en är en adaption av seriealbumet ”The Long Halloween”. Och allt ska alltså upp på bioduken år 2019, enligt "läckta" och helt obekräftade uppgifter.
 
Notera att de här filmerna ännu inte har fått officiella premiärdatum. I vanliga fall brukar studios vara måna om att boka in sina datum flera år i förväg. Att alla sex filmer skulle tryckas in redan 2019, låter inte sannolikt.
 
Men kan det bli mer än en? Definitivt. För vi ska inte heller glömma att Zack Snyder och DC Comics kommande "Justice League" (premiär i höst) är tänkt som den första av två filmer. Det förbereds också en "Suicide Squad 2", och borde inte Bruce Waynes maskerade alter ego göra ett gästspel i "Lego-filmen 2", även den planerad till - just det - 2019?
 
Det är med andra ord en hel del för DC-fans att se fram emot med inte fyra, inte sex utan potentiellt 9 (!) nya filmer ur Batmans universum under de kommande åren. Några kanske, kanske inte, prickar in 2019 som premiärdatum. Det är ju trots allt Batmans stora år.
 
Vilka filmer ur Batmans universum ser ni mest fram emot? Kommentera nedan.
| 11 april 2017 19:30 |