Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2017 | 02:00

DC Comics-hjälten Nightwing blir film

Regissören bakom ”The Lego Batman Movie” tar Dick Grayson till bioduken.
Så var det äntligen dags för Nightwing att få en egen film. Det har ryktats om att han skulle dyka upp i ”Batman v Superman” eller få en egen tv-serie. Istället lägger DC Comics ännu en storfilm till sin ständigt växande line-up.

”Nightwing” ska regisseras av Chris McKay, som redan lekt en del i serietidningsvärlden. Han regisserade bioaktuella ”The Lego Batman Movie”, där Robin gästspelar (med röst av Michael Cera).



Dick Grayson aka Robin aka Nightwing är Batmans skyddsling och sidekick, som efter ett tag bröt sig loss, drog på en egen mantel och blev hjälten Nightwing. Detta är en historia som aldrig berättats på filmduken, även om vi såg Chris O’Donnell som Robin i ”Batman Forever” och ”Batman & Robin” på 90-talet. 



Hollywood Reporter rapporterar att Bill Dubuque (känd för Ben Affleck-thrillern ”The Accountant”) skriver manus. Det är inte klart om filmen om Nightwing ska länkas samman med ”The Batman”, som Matt Reeves regisserar

Zack Snyder har tidigare påpekat att Robin dödades av Jokern innan händelserna i ”Batman v Superman”, så kanske vill DC Comics bjuda oss på någon slags prequel-historia. För vi har väl inte sett det sista av Jared Letos Joker än?

Vem tycker ni borde spela Nightwing? Kom med förslag nedan.
| 24 februari 2017 02:00 |