Film

Skribent

Alexander Dunerfors

31 mars 2016 | 20:00

Zack Snyder berättar hur Batman förlorade Robin

Det här hände långt innan ”Batman v Superman”.
Seriefans med ögonen på skaft har noterat en liten överraskning i ”Batman v Superman: Dawn of Justice”. I en scen i Batman-grottan är Robins dräkt upphängd, nedklottrad av Jokern. Vad har egentligen hänt? Regissören Zack Snyder bekräftar i en intervju med IGN att hans Batman har en lång och dyster bakgrundshistoria där han förlorat sin sidekick och vän.

- Som jag tänkt mig det, så dog Robin tio år tidigare under någon slags möte med en ung Joker. Där fanns en del kul bakgrund att leka med. Min idé handlar om en stor sorg och en uppoffring. På ett märkligt sätt har han offrat allt för att bli Batman. 

- Han har egentligen inget liv utanför grottan. Jag tänkte att om man inkluderar Robin, en död Robin, hjälper det oss att förstå att han har varit med om en redig resa, säger Snyder.

Vem vet, kanske får vi se denna dramatiska fight mellan Robin och Jokern i en kommande DC-rulle? Ben Affleck har skrivit manus och vill regissera en fristående Batman-film som, enligt rykten, ska ta oss tillbaka till tiden innan Superman och Justice League.

Om Jared Leto är DC:s nye Joker, vem borde spela Robin, tycker ni?
| 31 mars 2016 20:00 |