Film

Skribent

Alexander Dunerfors

31 mars 2016 | 08:00

Ben Affleck skriver manus till egna ”Batman”-filmen

Och det "bygger på en riktigt cool idé".
Säga vad man vill om ”Batman v Superman: Dawn of Justice”, men Ben Afflecks insats som Bruce Wayne aka Batman föll många i smaken. Bra det, för Affleck kommer att ta på sig rollen i åtminstone två filmer till. 

Men sen ryktas det om ett fristående Batman-äventyr som han även ska regissera, och - surprise, surprise (eller kanske inte?) - Affleck har själv skrivit manuset. Det bekräftar hans agent för Hollywood Reporter.

- Han har kontrakt på åtminstone ”Justice League” 1 och 2, så det blir minst tre gånger han tar på sig capen. Det finns också ett manus som han har skrivit, som bygger på en riktigt cool Batman-idé, så det är också ett alternativ, lyder citatet.

Ben Affleck kan alltså bli den förste i världshistorien att skriva, regissera och spela huvudrollen i en egen stor superhjältefilm. Säkert en pojkdröm för många, men han slog mig aldrig som en snubbe som bar på såna fantasier? Vi håller tummarna för att det blir lyckat och vi slipper se en ledsen Affleck höra hur mycket kritik hans filmer får…

Ben Afflecks Batman kommer också dyka upp i en liten roll i DC Comics ”Suicide Squad” redan i augusti.
| 31 mars 2016 08:00 |