Film

Skribent

Jakob Åsell

20 juli 2019 | 22:15

Roman Polanski kontaktade Tarantino om "Once Upon a Time in Hollywood"

Tarantino lät Polanskis vän läsa "Hollywood"-manuset så att regissören kunde känna sig bekväm med den nya filmen.
Quentin Tarantino ska ha sagt vid årets filmfestival i Cannes att han aldrig hörde av sig till Roman Polanski under arbetet med sin senaste film “Once Upon a Time in Hollywood”, en film där den kände polsk-franske regissören dyker upp tillsammans med Margot Robbies version av Sharon Tate.
 
Polanski och Tate var gifta när hon och hennes fyra vänner mördades kallblodigt av Mansonfamiljen den 9 augusti 1969. Tate var då även gravid med parets första barn. Quentin Tarantino har meddelat sin fria tolkning av händelserna i sin nya storfilm med Leonardo DiCaprio och Brad Pitt i huvudrollerna. I en intervju med Deadline, förklarar "Pulp Fiction"-regissören varför dialogen med Polanski inte var högst på prioriteringslistan.
 
- Vi talar om en tragedi som är helt ogreppbar för de flesta människor. Jag kände att historien om hennes död, och Manson-tragedin hade nått in i historieböckerna. Att berättelsen hade fått historisk vikt bortom Romans egna personliga tragedi. Jag ville inte ringa honom och prata medan jag skrev manuset då jag inte hade för avsikt att be honom om lov. Jag kommer att göra filmen, okey? Ingen av oss behövde den ångesten, sa Tarantino.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Roman Polanski med sin fru, skådespelerskan Sharon Tate
 
Tarantino hörde inte av sig till Polanski, men Polanski hörde av sig till Tarantino, skriver IndieWire. Enligt Quentin Tarantino blev han kontaktad av en vän till Polanski efter det att produktionen hade avslutats. Enligt "Hollywood"-regissören så handlade samtalet enbart om nyfikenhet kring projektet. Så Tarantino bjöd över Polanskis vän till sitt hus så att han kunde få läsa igenom manuset och berätta om det för Polanski. "Rosemarys Baby"-regissören har levt i Europa sen han erkände sig skyldig till att ha haft sex med då 13-åriga Samantha Geimer i USA.
 
Tarantino fortsatte:
- Roman är av uppenbara skäl fast i Europa. Så jag lät hans vän komma till mitt hus för att läsa manuset, så att han kunde berätta om det för Roman och förklara att där inte fanns något att oroa sig för.
 
 
Margot Robbie som Sharon Tate i "Once Upon a Time in Hollywood"
 
Enligt Tarantino så var Polanski mycket mer positivt inställd till projektet efter att ha fått höra om manuset. Den polske skådespelararen Rafał Zawierucha spelar rollen som Polanski in Tarantinos film. Samma skådespelare spelar Charles Manson åt både Tarantino och Fincher, Damon Herriman kommer att gestalta seriemördaren i "Once Upon a Time in Hollywood" och "Mindhunter".
 
 
“Once Upon a Time in Hollywood” får svensk biopremiär 16 augusti.
 
| 20 juli 2019 22:15 |