Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 juli 2019 | 22:55

Quentin Tarantino gör spinoff-serie av "Once Upon a Time in Hollywood"

Förhoppningen är att Leonardo DiCaprio kan tänka sig att spela huvudrollen även i spinoff-serien "Bounty Law".
I en lång och trevlig intervju med Deadline, har Quentin Tarantino avslöjat att han redan har skrivit färdigt fem avsnitt av tv-serien "Bounty Law".
 
Den nya serien började som en fiktiv Western-serie som Leonardo DiCaprios karaktär (Rick Dalton), i den nya Tarantino-filmen "Once Upon a Time in Hollywood", spelar huvudrollen Jake Cahill i. Eftersom DiCaprio spelar en skådespelare är rollen som Cahill alltså bara en i en lång rad av olika roller vi får se honom spela under långfilmen.
 
Men Tarantino berättar att under de sju månader som han hade manuset till den nya långfilmen färdigt, tills att de började produktionen, så fattade han tycke för Jake Cahill och ville utöka mytologin kring honom och serien.
 
- Det slutade med att jag verkligen började gilla tanken med Jake Cahill, som en karaktär. Jag älskade verkligen de där Western-manusen från 50-talet. Att man kunde skriva något på 24 minuter, där det fanns så mycket story inklämt i dem där halvtimmas-serierna, med en tydlig början, mitt och slut... Jag har skrivit fem olika avsnitt till en möjlig svartvit "Bounty Law", en halvtimmas Western-serie.
 
Leonardo Dicaprio som Rick Dalton, spelandes Jake Cahill i "Bounty Law", i "Once Upon a Time in Hollywood".
 
Angående vem som skulle kunna tänkas spela huvudrollen så kan han tänka sig någon annan än Leonardo DiCaprio - men han är fortfarande förstahandsvalet.
 
- Om han vill göra det så vore det fantastiskt. Jag planerar inte för det, jag har skissat på ungefär tre ytterligare avsnitt. Så jag skriver nog dem tre avsnitten och sen gör jag det bara. Regisserar alla avsnitten. De blir en halvtimma långa. Jag skulle inte ha något emot att göra det för Netflix, men jag skulle vilja spela in serien på film. Showtime, HBO, Netflix, FX. Men jag gillar också bara faktumet att jag har byggt upp en mytologi för "Bounty Law" och Jake Cahill.
 
För alla som har sett Tarantinos hyllade dubbelavsnitt i "CSI", så är det ingen hemlighet att han är lika grym på att regissera tv som film. Faktumet att han dessutom väljer att nämna de fyra distributörer som för närvarande är mest kända för sina kvalitetsserier, lär ju onekligen sätta igång en budgivning om att få Tarantino att göra serien just hos dem. Smart drag. 
 

Läs också: "The Hateful Eight" har klippts om till miniserie

 
Tror ni att DiCaprio är sugen på att fördjupa sig i karaktären Jake Cahill? Kommer du att ge "Bounty Law" en chans om Tarantino får serien gjord? Kommentera gärna nedan!
| 18 juli 2019 22:55 |