Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2016 | 19:10

”Rogue One” har just släppt sin största spoiler hittills

Det hade kunnat bli en härlig överraskning.
Darth Vader kommer tillbaka. Filmvärldens - nej, hela galaxens - störste skurk genom tiderna är en del av kommande spinoffen ”Rogue One: A Star Wars Story”. 

Det förvånar kanske ingen att Darth Vader är en del av ”Rogue One”, då det länge har varit klart att historien utspelar sig mellan Episod III och IV. Ändå syntes han aldrig i den första trailern, och regissören Gareth Edwards har hållt på sina överraskningar nästan lika hårt som J.J. Abrams.

Nu är det alltså bekräftat, och Imperiets ledare kommer att synas på bioduken för första gången sedan ”Mörkrets hämnd” år 2005. 

Entertainment Weekly sitter på färska intervjuer med Lucasfilm och filmens skådespelare, och skryter även med Vader-scoops på sitt omslag.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Naturligtvis är vi nyfikna på vem som spelar honom. Är det kanske Hayden Christensen? Kommer James Earl Jones få äran att göra rösten igen? Mer om detta lär bli känt under veckan när EW kommer ut i handeln.

Men redan nu kan du läsa mer om karaktärerna Jyn Erso, Captain Cassian Andor och den odräglige droiden K-2SO.

"Rogue One: A Star Wars Story" kommer på bio den 14 december 2016.

Var det rätt beslut att avslöja Darth Vaders medverkan redan nu? Eller hade ni hellre sett att Lucasfilm sparade på den godbiten till filmens premiär?
| 22 juni 2016 19:10 |