Serie

Skribent

Andreas Samuelson

27 juni 2023 | 11:30

Därför fick inte Robert Redford huvudrollen i ”Yellowstone”

Seriens skapare lyckades övertala veteranen att ta huvudrollen efter order från HBO men anledningen till att det inte blev av är aningen bisarr.
Taylor Sheridan, som skapat den populära västernserien tillsammans med John Linson, berättade för Hollywood Reporter om hur serien först var tänkt att visas hos HBO. Alla var eniga om att serien behövde en stor stjärna men när Sheridan pitchade Kevin Costner så kunde inte TV-bolaget se det framför sig.
 
- De sade ”Vi vill ha Robert Redford. Om du kan få honom så ger vi piloten grönt ljus”, berättar Sheridan.
 
Så den Oscarsnominerade filmskaparen och TV-producenten tog saken i egna händer och sökte upp den Oscarsbelönade stjärnan:
 
- Jag kör ner till Sundance och spenderar en dag med honom och han går med på att spela John Dutton. Jag ringer högsta chefen med ansvar för produktion och säger ”Jag fick honom!” ”Du fick vem?” ”Robert Redford.” ”Va??” ”Ni sade att om jag fick Robert Redford så skulle serien få grönt ljus.” Och han säger - och den här skiten kan man inte hitta på - ”Vi menade en Robert Redford-typ.”
 
 
Efter diverse krångel med HBO gick Sheridan vidare med serien till Paramount och i slutändan blev det Costner som tog huvudrollen. Nyligen fick dock Costner sparken efter bråk bakom kulisserna och säsong fem blir nu den sista. Däremot är en spin-off med Matthew McConaughey på G så fans av serien som kan tänka sig en Costner-fri fortsättning har något att se fram emot.
 
Hade du kunnat tänka dig ”Yellowstone” med Redford i huvudrollen?
| 27 juni 2023 11:30 |