Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 oktober 2017 | 09:00

Robert De Niros påkostade tv-serie skrotas efter Weinstein-skandalen

Det blir ingen maffiaserie hos Amazon med Robert De Niro, eftersom streamingjättens samarbete med The Weinstein Company avslutas med omedelbar verkan.
Den efterlängtade maffiaserien som skulle ha blivit Robert De Niros första tv-serie, skrotas med anledning av Harvey Weinstein-skandalen, rapporterar Variety.
 
Den femfaldigt Oscarsnominerade manusförfattaren David O. Russel arbetade på ett manus för en maffiaserie hos Amazon, med Oscarsvinnarna Robert De Niro och Julianne Moore klara för huvudrollerna. Serien hade redan blivit bekräftad för två säsonger á åtta avsnitt vardera, där De Niros lön på 775 000 dollar per avsnitt skulle ha gjort honom till den bäst betalda dramaskådespelaren på tv.
 
Det skulle med andra ord ha blivit en väldigt påkostad serie där Amazon skulle ha stått för hälften av kostnaderna och The Weinstein Co. för den andra halvan. Efter Harvey Weinstein-skandalen har Amazon däremot valt att avbryta samarbetet med företaget och lägga ned projektet helt.
 
"Vi stödjer Amazons beslut, med tanke på den senaste tidens nyheter och med respekt för alla av dem som har drabbats, vi har tillsammans kommit överens om att det bästa är att inte arbeta vidare med den här serien," säger De Niro, Russel och Moore i ett gemensamt uttalande. 
 
Large 7b038d8ca2b2bc29fc243cd49cde6477 julianne 20moore 202
 
Amazon har också bekräftat att Amazon Studios-chefen, Roy Price, lämnar sin position med omedelbar verkan efter att anklagelser om sexuella trakasserier även väckts mot honom, av Amazon-producenten Isa Hackett Dick ("The Man in the High Castle", "Philip K Dick’s Electric Dreams").
 

Läs också: Harvey Weinstein får ta smällen för Hollywoods alla svin

 
Amazons kommande antologiserie "The Romanoffs" med skaparen Matthew Weiner ("Mad Men") skulle också ha delfinansierats av The Weinstein Company. I det här fallet väljer Amazon istället att gå in och finansiera projektet helt och hållet själva, då inspelningarna redan är igång.
 
Hade du sett fram emot att se Robert De Niro i Amazons maffiaserie - vad tycker du om deras beslut att skrota projektet? Kommentera gärna nedan!
| 14 oktober 2017 09:00 |