Film

Skribent

Gunnar Rehlin

7 oktober 2013 | 11:01

Ridley Scott jobbar redan på "Prometheus 2"

Men han tog en paus för att ge MovieZine en uppdatering på kommande projekt, och våldsamma "The Counselor".

Var lugna, det kommer en fortsättning på "Prometheus".

- Manuset skrivs just nu, säger Ridley Scott till MovieZine. Men han vill inte gå in på storyn och han vet inte när inspelningen kommer igång.

- Just nu har jag bara "Exodus" i huvudet.

Inspelningen av "Exodus" pågår just nu, en storfilm om hur Moses, spelad av Christian Bale, ledde judarna ut ur Egypten. Han har tagit en paus från den inspelningen för att komma till London och tala om sin thriller "The Counselor".

Baserad på ett originalmanus av Cormac McCarthy är det en blodindränkt berättelse om en namnlös man (Michael Fassbender) som av hybris och naivitet blir indragen i det mexikanska knarkkriget, något som inte slutar lyckligt för någon. Bland annat väntar en mycket spektakulär och oerhört blodig dödsscen.

- Man kan inte förklara våldet. De är som vilda stammar, de sliter varandra i stycken, säger den nu 75-årige regissören.

- Det är som om de olika karaktärerna i filmen står på varsin platå, som rör sig. Och förr eller senare kommer de att stöta i varandra och då blir det en jordbävning. Hur kommer det att sluta, vilka blir offer, vilka kommer att lida?

Detta är första gången McCarthy, som tidigare fått böcker som "Vägen" och "No Country for Old Men" filmatiserade, skrivit ett originalmanus. Scott säger:

- Jag fick manuset och blev tillfrågad om jag ville göra filmen, så enkelt var det. Det var ett perfekt manus, jag behövde inte ändra någonting. Cormac var på inspelningen hela tiden, och visst lade han sig i mycket, men det var bra. Vi lyssnade på honom.

Jag frågar Scott om vad som händer med "The Vatican", den TV-serie där han regisserat pilotavsnittet med svenska Rebecca Ferguson i en av huvudrollerna.

- Jag vet faktiskt inte. Det var kul att göra, men den har inte visats än och det är ännu inte klart om det blir en serie.

Scott verkar arbeta konstant, om han inte regisserar så producerar han andras filmer. Han säger:

- Jag känner mig som en haj. Jag måste konstant röra mig framåt, annars dör jag.

Ridley Scotts "The Counselor" har biopremiär 15 november.

Vilken av Ridleys filmer ser du mest fram emot?

| 7 oktober 2013 11:01 |