Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 februari 2021 | 16:00

Rian Johnsons Star Wars-trilogi är inte glömd

Här kommer den årliga uppdateringen kring den där trilogin som aldrig kommer nånvart.
Hur blir det egentligen med Rian Johnsons comeback till Star Wars-galaxen?

"The Last Jedi"-regissören avslöjade sina planer på en ny trilogi år 2017, men sedan det har det varit relativt tyst. Under tiden hann han spela in hyllade deckaren "Knives Out" och skriva en uppföljare - två projekt som varken innehåller jediriddare eller främmande planeter.

Nyligen fick vi höra om Lucasfilms ambitiösa framtidsplaner som omfattar en Patty Jenkins-regisserad film och femtielva tv-serier. Men fortfarande inte ett ord om Johnson fortfarande är med i matchen.

Men jodå. Enligt USA Todays reporter är Rians Star Wars-trilogi fortfarande på g. "Det finns inget datum eller tidslinje eftersom han jobbar med andra projekt, men det kommer att ske", skriver Sariah Wilson som nyligen intervjuat regissören på Twitter (via IGN).
 
 
Så då vet vi vet. Precis som Johnson själv sa hösten 2019, sist han gav en minimal uppdatering om projektet: "Vi får vänta och se".
 
Å ena sidan är det bra att Disney/Lucasfilm skyndar långsamt, å andra sidan - vad är poängen med att tillkännage en regissör som sedan aldrig kommer till skott? Tror de att om de väntar tillräckligt länge så kommer fansen ha glömt hur mycket kritik "The Last Jedi" fick?
| 16 februari 2021 16:00 |