Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 december 2020 | 12:45

Nya detaljer om Star Wars-filmen "Rogue Squadron"

Regissör Patty Jenkins berättar: "Jag vill göra tidernas bästa film om stridspiloter".
Nästa Star Wars-film landar på bio julen 2023. Tidigare i veckan avslöjade Lucasfilm nyheten att Patty Jenkins ska regissera filmen som går under titeln "Rogue Squadron".

Och eftersom hon är mitt uppe i intervjuer kring kommande "Wonder Woman 1984" lär hon få höra många nyfikna frågor om sitt nästa stora projekt. Hon berättar bland annat för IGN att "Rogue Squadron" inte är en adaption av tv-spelen med samma namn, utan en helt egen och fristående story:

- Vi gör något originellt med mycket inspiration från böckerna och spelen. Det fins mycket vi tar med oss som har varit storslaget med alla de sakerna, men ja, det här blir en originalstory och jag är så pepp på att göra den.

Jenkins blir därmed den första kvinnliga regissören bakom spakarna på en Star Wars-film.
 
 
Igår släpptes även en slags teaser-trailer, där hon berättar att filmen är tillägnad hennes far som stred som pilot i Vietnam.

- När han miste livet medan han tjänade sitt land väcktes något inom mig. Jag blev sugen på att en dag göra den bästa stridspilotfilmen någonsin. Jag letade länge efter den rätta historien, och äntligen har jag hittat den. Nu får jag göra film om två saker jag älskar, säger hon och tar på sig en X-wing-hjälm.

Filmens officiella synopsis meddelar att "historien följer en ny generation starfighter-piloter medan de tränar och riskerar sina liv i ett spännande och underhållande äventyr som tänjer på gränserna och tar sagan in i framtiden".

"Rogue Squadron" får svensk biopremiär 22 december 2023. Hur är era förväntningar på filmen?
| 12 december 2020 12:45 |