Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

3 november 2019 | 09:45

Lugn, Rian Johnson tänker fortfarande göra fler ”Star Wars”-filmer

”The Last Jedi”-regissören ger en (pytteliten) uppdatering kring sina planer på en ny trilogi.
”Star Wars”-filmernas framtid har varit omskriven på sistone, och det råder stor osäkerhet kring var filmserien ska ta vägen efter ”The Rise of Skywalker”.

Disneys VD Bob Iger tycker att det kan ha blivit för många filmer på kort tid, och nästa del (vad det än blir) lär landa tidigast år 2022. Och ”Game of Thrones”-skaparna David Benioff och D.B. Weiss lämnade sin planerade trilogi tidigare i veckan.

Men en som fortfarande har planer på mer ”Star Wars” är Rian Johnson. Regissören bakom vattendelaren ”The Last Jedi” ger Deadline en uppdatering om läget:

- Vi är fortfarande inblandade med Lucasfilm, och vi får vänta och se. Inga fler uppdateringar just nu, men ja.
 
Vet inte vad ni tycker men... I have a bad feeling about this. Det låter inte som att Johnson kommit särskilt långt i sitt arbete med nya ”Star Wars”-filmer. Borde inte han eller Lucasfilm ha något lite mer konkret att komma med, om de verkligen vill fortsätta jobba ihop?
 
Men Johnson försöker iallafall stilla de rykten som kommit upp på senare tid, om att hans filmplaner skulle vara helt döda. Vi får som sagt vänta och se vad nästa ”Star Wars”-film blir. Klart är iallafall att Lucasfilms Kathleen Kennedy vill låna in Marvel-producenten Kevin Feige för att övervaka arbetet.
 
 
Johnson är snart bioaktuell med något helt annat, nämligen thrillerkomedin "Knives Out" på bio den 29 november.
| 3 november 2019 09:45 |