Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

2 november 2019 | 13:00

Marvel kommer inte dra ned på tempot - men nästa Star Wars dröjer

"Vi har släppt för många Star Wars-filmer", säger Disneys VD Bob Iger. Men publiken verkar iallafall inte tröttna på superhjältar.
Med både Marvel Studios och Lucasfilm under sina vingar sitter Disney på en guldgruva i lukrativa franchiser.

I en intervju med BBC blev Disneys VD Bob Iger tillfrågad om det inte finns en risk med för mycket superhjältefilmer eller rymdäventyr på bio. Kommer publiken tröttna?

- Marvel går sensationellt bra. Den sista filmen från dem är den mest inkomstbringande i filmhistorien, och de har spännande nya historier på väg, nya karaktärer och nya superhjältar. Så det håller jag inte med om, säger Iger.
 

Bob Iger med vänner.
 
Vad gäller Star Wars är dock tanken att låta publiken vänta i några år, och få upp suget inför mer.

- Jag har sagt det förr att vi har gjort och släppt för många Star Wars-filmer under en kort period. Jag säger inte att de har varit besvikelser på något vis. Jag är inte besviken på hur de har gått. Jag tycker bara att det finns något speciellt med en Star Wars-film, och "less is more".

Marvel har släppt tio filmer de senaste tre åren, inklusive deras största succé hittills: "Avengers: Endgame". Åtta till är på väg inom tre år, närmast är "Black Widow" och "The Eternals" under 2020.
 
Men Star Wars dröjer. Efter " The Rise of Skywalker" i december kommer det dröja till år 2022 innan nästa film. Vilken det blir eller vem som regisserar är inte klart än.
| 2 november 2019 13:00 |