Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 februari 2020 | 15:30

Rian Johnson hoppas på många fler filmer om Benoit Blanc

Succémysteriet ”Knives Out” får uppföljare - och det kan bli fler fall för Daniel Craigs färgstarke detektiv.
"Star Wars" i all ära, men Rian Johnson har hittat sin nya favorit-franchise. Starkt inspirerad av Agatha Christie skrev han ett Oscarsnominerat manus till en stjärnspäckad whodunnit, och skapade en av förra höstens finaste överraskningar på bioduken.

Men en succé som ”Knives Out” kommer sällan ensam, och arbetet med en uppföljare är redan igång. Johnson berättar för Vulture vad vi kan vänta oss - eller snarare inte vänta oss av den potentiella filmserien. Karaktären Benoit Blanc står fortsättningsvis i centrum, men filmskaparen ser ingen anledning att fördjupa sig i hans bakgrund.

- Det finns en tendens att överskatta bakgrundshistorier. Men det är inte så intressant. Speciellt i ett mordmysterium där man har ett stort antal misstänkta och bara två timmar på sig att lösa fallet, då är all tid värdefull.
 

Rian Johnson på inspelningen av "Knives Out".
 
Istället för att göra som 90-talsserien ”The Young Indiana Jones Chronicles” och utforska en populär karaktärs förflutna, tycker Rian Johnson att detektiven får förbli lite av ett mysterium. Han jämför sina filmplaner med deckardrottningen Agatha Christies bästsäljare:

- Det blir som en ny roman om Hercule Poirot. En fristående film från ”Knives Out”, det är helt enkelt ett nytt fall, säger han.
 
 
"Knives Out" finns att köpa digitalt från 16 mars.
| 20 februari 2020 15:30 |