Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 mars 2023 | 09:30

Nästa "The Witcher" har kostat 100 miljoner kronor - nu skrotas spelet

CD Project Red har spenderat cirka 100 miljoner kronor på nästa stora "The Witcher"-spel, innan de bestämde sig för att börja om från början med projektet.
Fantasyfranchisen "The Witcher", som baseras på den polska romanserien av Andrzej Sapkowski, har både blivit en populär tv-serie på Netflix (snart med Liam Hemsworth i huvudrollen) och en framgångsrik spelserie.
 
Tidigare i år släppte utvecklarna CD Project Red en uppgraderad version av "The Witcher III: Wild Hunt" med snyggare grafik till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC, men vi vet även att ett helt projekt i spelserien är under utveckling.
 
 
Enligt en rapport från sajten TechPowerUp ska "The Witcher"-spinoffen som kallas för "Project Sirius" ha kostat över 7 miljoner dollar under 2022, samt 2,2 miljoner fram tills nyligen (totalt en summa på cirka 100 miljoner kronor). Problemet är dock att CD Project Red beslutade sig för att skrota hela projektet och börja om från början förra veckan. 
 
Projektet utspelar sig i "The Witcher"-världen och ska ha gå att spela ensam och tillsammans med andra spelare. Spelet görs tillsammans med amerikanska The Molasses Flood ("The Flame in the Flood"), men det är oklart om de fortfarande är anslutna till projektet efter omstarten.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vi vet även att CD Project Red arbetar på ett stort AAA-spel som skulle kunna bli "The Witcher 4" och starten på en ny trilogi, samt en remake av det första "The Witcher" med grafikmotorn Unreal Engine 5.
 
 
Utöver mängder av "The Witcher"-projekt har CD Project Red även expansionen "Phantom Liberty" till "Cyberpunk 2077" på gång, där vi kommer att få se Idris Elba som en karaktär.
 
Vad tycker du om "The Witcher"-serien?
| 28 mars 2023 09:30 |