Serie

Skribent

Josefine Krischausky

11 november 2022 | 11:30

Hundratusentals "The Witcher"-fans kräver att få tillbaka Henry Cavill

I hopp om att få Netflix att behålla Cavill i rollen som Geralt av Rivia, har ett stort antal tittare nu skrivit under en namninsamling.
Häromveckan kom beskedet att Netflix har förnyat sin populära fantasyserie "The Witcher" för en fjärde säsong, flera månader innan säsong 3 ens haft premiär. Samtidigt meddelades det att Henry Cavill kommer att lämna huvudrollen efter nästa säsong, för att låta Liam Hemsworth ta över som Geralt.
 
Skådespelarbytet har sedan dess hunnit göra många fans riktigt upprörda. I skrivande stund har över 200 000 personer skrivit på en namninsamling, med kravet att Netflix behåller Cavill i rollen, och istället ersätter seriens manusförfattare. 
 
Medan Cavill själv inte har bekräftat exakt varför han lämnar serien, har anledningen bland annat ryktats vara att skådespelaren har stora projekt på gång inom DC:s filmuniversum. Initiativtagarna bakom namninsamlingen menar däremot att det beror på konflikter mellan Cavill och seriens manusförfattare.
 
"Anledningen att 'The Witcher' är en så populär serie är fansens kärlek för böckerna och spelen som ligger till grund för den, som seriens skapare och showrunners aktivt har hatat och hånat. Henry Cavill är ett av de stora fansen, han kan allting utan och innan och ville vara trogen Sapkowskis värld, vilket är varför Netflix vill ersätta honom", står det i motiveringen bakom insamlingen. 
 
I slutet av oktober berättade Beau DeMayo, som tidigare har skrivit ett antal avsnitt av "The Witcher", att flera av hans kollegor saknade respekt för seriens förlagor. Enligt honom ska flera manusförfattare ha ogillat, och till och med förlöjligat, datorspelen och Andrzej Sapkowskis böcker.
 
 
Om Hemsworth ändå ersätter Cavill, hotar de som skrivit under namninsamlingen att bojkotta serien efter den tredje säsongen. I kommentarsfältet under insamlingen skriver flera tittare att de inte kan tänka sig en annan skådespelare i rollen. 
 
"Henry Cavill kämpade för serien medan manusförfattarna öppet hånade källmaterialet. Det är de som borde sluta, inte vår Geralt av Rivia", kommenterar en person. 
 
"Henry är The Witcher. Det finns ingen annan som är lika lämplig för rollen som han", skriver en annan. 
 
Säsong 3 av "The Witcher" förväntas få premiär under mitten av 2023. Innan dess kommer det gå att ta del av prequelserien "The Witcher: Blood Origin", som släpps på Netflix den 25 december. 
 
Vad är din åsikt om skådespelarbytet i "The Witcher"? Kommer serien att överleva utan Henry Cavill? Kommentera nedan. 
| 11 november 2022 11:30 |