Serie

Skribent

Josefine Krischausky

10 november 2022 | 20:00

Trailer: Actionfyllt fantasyäventyr i "The Witcher: Blood Origin"

På juldagen är det premiärdags för den efterlängtade prequelserien, som utspelar sig 1200 år innan händelserna i "The Witcher".
I slutet av förra året fick vi se den första teasern för "The Witcher: Blood Origin", prequeln till Netflix populära fantasyserie. Nu, med bara lite mer än en månad kvar till premiären, har vi fått en ny trailer till det kommande, actionfyllda äventyret. 
 
Över fyra avsnitt kommer "The Witcher: Blood Origin" berätta en historia som utspelar sig långt före Geralt, Yennefer och Ciris tid. Serien tar oss tillbaka 1200 år innan handlingen i "The Witcher", och låter oss se hur den första häxkarlen kom till, samt följa händelserna som ledde fram till att människorna, monstren och älvornas världar slogs samman till en.
 
I centrum av berättelsen står Scian, spelad av Michelle Yeoh, den sista kvarlevande medlemman av sin älvstam. I hopp om att få tillbaka ett värdefullt vapen som blivit stulet från hennes folk, ger hon sig ut på ett farligt men storslaget uppdrag. 
 
I två andra huvudroller ser vi Sophia Brown ("Olydnad") som den aspirerande musikern Éile, och Laurence O'Fuarain ("Vikings") som den hämndlystna krigaren Fjall. Som skapare och manusförfattare bakom serien står Declan de Barra, som tidigare har skrivit både manus och musik till flera avsnitt av "The Witcher". 
 
 
"The Witcher: Blood Origin" har premiär på Netflix den 25 december. 
| 10 november 2022 20:00 |