Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 oktober 2017 | 22:45

Rafael Edholms "Veni Vidi Vici" klar för streamingjätten Hulu i USA

Hulu vann tidigare under hösten flera tunga priser under årets Emmygala. I december förstärker de sitt utbud med svenska Viaplay-serien "Veni Vidi Vici".
Inför den svenska premiären av Viaplays "Veni Vidi Vici" hyllade jag serien som en av årets mest underhållande nykomlingar på seriefronten. Nu är Rafael Edholms serie klar för en decemberpremiär hos streamingjätten Hulu i USA, rapporterar Variety.
 
"Veni Vidi Vici" handlar om den danske filmregissören Karsten Daugaard, som efter mycket om och men luras (av Rafael Edholms karaktär) in i den spännande porrfilmsbranschen - sen går allt väldigt fel väldigt fort.
 
Med ett grymt manus, pigg klippning, bra skådespel och en internationell story - kan jag definitivt förstå att varför Hulu fick upp ögonen för Viaplays andra originalserie. Även deras första originalserie, "Swedish Dicks", köptes in av en amerikansk distributör - men inte en av samma klass som Hulu.
 
 
Hulu har länge varit en storspelare (med ca 47 miljoner tittare) inom amerikansk streaming, tillsammans med Netflix och Amazon är dem bland de mest självklara streamingtjänsterna där borta. Till skillnad från Netflix och Amazon, som länge har producerat egna serier, så är det först nu på senare tid som Hulu givit sig in i matchen - och det har gått riktigt bra.
 
Nya flaggskeppet "The Handmaid's Tale" sopade hem de tyngsta priserna på årets Emmygala, bland annat "Årets bästa dramaserie", vilket har gjort Hulu till en distributör väl värd att hålla ögonen på. Under årets New York Comic-Con släpptes trailers för tre kommande Hulu-serier; Seth Rogens "Future Man", Marvels "Runaways" och Stephen Kings "Castle Rock" - där alla tre verkar väldigt intressanta.
 

Läs också: Första titt på Stephen Kings "Castle Rock" med Bill Skarsgård

 
Att "Veni vidi vici" nu i december lyckas slå sig in i Hulus utbud får definitivt ses som en fjäder i hatten även för Viaplay - vars andra försök på en originalserie får chansen att nå ut till en mångmiljonpublik i USA.
 
Har du sett Rafael Edholms "Veni Vidi Vici" hos Viaplay ännu - vad tyckte du om den?
| 12 oktober 2017 22:45 |