Film

Skribent

MovieZine

6 november 2015 | 11:40

Premiär för Filmstaden Scandinavia och IMAX

Nordens modernaste biografer öppnar i Stockholm.
Om mindre än en vecka öppnar Sveriges modernaste biograf hittills. I nyöppnade Mall of Scandinavia i Solna hittas 15 topp-utrustade salonger och - som extra krydda på popcornen - den där IMAX-biografen vi väntat på i alla år

Invigningen sker torsdag 12 november med smygpremiär av sista ”Hunger Games”-filmen. Följande dagar blir det ”Spectre” som står för underhållningen på IMAX-duken, samt flera förhandsvisningar i de övriga salongerna.

Nyfiken på mer tekniska detaljer? Nedan följer pressmeddelandet från SF Bio i sin helhet.Filmstaden Scandinavia är Sveriges största biograf sett till lokalytan (9000 m2) med 15 salonger och 1860 fåtöljer. Förutom tre biografkoncept, erbjuder Filmstaden Scandinavia en integrerad restaurang, parkering precis vid entrén och filmvisningar dagligen från klockan 10.00, till sena kvällen. Filmstaden Scandinavias absoluta stolthet är IMAX®-salongen. Med en unik ljud- och bildteknik och en specialbyggd salong kan du här uppleva känslan av att befinna dig mitt i filmen.

Filmstaden Scandinavia, 15 salonger och Restaurang Drama 

- Salong 1 är Sveriges första IMAX-salong för spelfilm. Förutom den fantastiskt stora duken på 247 m2 kommer salongen att ha IMAX Immersive ljudsystem med 12.1 kanaler som ger ett mycket kraftfullt ljud. I salongen finns 421 fåtöljer.

- Salongerna 2-4 med 331, 211 respektive 179 fåtöljer är SF Bios första salonger utrustade med Dolby Atmos, Det vill säga ett flertal kanaler som är utspridda i salongen. Med Dolby Atmos frångår man principen att separera ljudet i kanaler. Istället mixas ljudet i en virtuell tredimensionell modell. Denna ljudupplevelse kallas immersive sound och placerar publiken mitt i ljudbilden. Högtalarna är placerade fram, längs väggarna, baktill och i taket.

- Salong 5-15 är utrustade med 4K-projektorer och 7.1-ljud för en förstklassig bioupplevelse. Sju av salongerna erbjuder också möjlighet att visa film i 3D-format.

- VIP-salongerna 12-15 har mellan 37-50 komfortabla läderfåtöljer med egna bord, i anslutning till Restaurang Drama med tillhörande bar.

- Restaurang Drama tillagar maten från grunden med utgångspunkt i klassiskt svenska smaker och internationella, omtyckta rätter. Menyn är varierande med både smårätter, varmrätter och en barnmeny. Kort sagt en meny som passar både när du vill äta något snabbt före ett biobesök eller sitta länge och uppleva fler rätter från à la carte.


SF Bio: "Tiden är mogen för IMAX"

| 6 november 2015 11:40 |