Film

Skribent

MovieZine

21 oktober 2015 | 12:00

”Mockingjay Part 2” inviger nya IMAX

Här är de första filmerna på IMAX-biografen i Stockholm.
Den 12 november inviger ”The Hunger Games: Mockingjay Part 2” den första IMAX-biografen i Sverige. Världspremiären sker i samband med öppnandet av Filmstaden Scandinavia i Solna.

Idag släpps de första 300 biljetterna till denna specialvisning. Pia Norström på Nordisk Film kommenterar:

- Det är jättekul att vi i Sverige får ha världspremiär på ”The Hunger Games: Mockingjay Part 2” på den första IMAX-biografen i landet. Visningen blir extra unik då vi är det enda landet i Europa som får visa filmen i 3D på IMAX. ”Hunger Games”-serien har varit otroligt framgångrik i Sverige, och med det fått en enorm fanbase. Den här visningen gör vi för dem.

Den avslutande delen av ”Hunger Games”-filmerna får ordinarie biopremiär 18 november över hela landet.

Innan årets slut går totalt tre filmer upp på IMAX-biografen på Filmstaden Scandinavia. Under de första veckorna kommer även nya Bond-filmen ”Spectre” att visas. Från 16 december rullar istället ”Star Wars: The Force Awakens”.

Large d3f71a10c748537b6c7470bc616ff9e5 imax

Filmstaden Scandinavia kommer att erbjuda totalt 15 salonger, varav en IMAX-salong och fyra VIP-salonger. Tre av salongerna på Filmstaden Scandinavia utrustas ljudsystemet Dolby Atmos. Inne på Filmstaden hittar du dessutom restaurangen Drama.

Tänkte du kolla in den nya biosalongerna redan under premiärhelgen 11-15 november, så finns biljetter redan till salu på SF.se. Bland annat bjuds det på en rad förhandsvisningar av kommande filmer som "Spionernas bro" och "Legend".
| 21 oktober 2015 12:00 |