Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2023 | 12:00

Peter Jacksons positiva besked om nya "Sagan om ringen"-filmerna

Är Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens involverade i de kommande Tolkien-filmerna hos Warner Bros? Trion är öppna för en dialog.
Nyheten om att Warner Bros planerar nya "Sagan om ringen"-filmer i samarbete med svenska Embracer Group är tveklöst den stora snackisen just nu.
 
Ska det bli prequels, spin-offs eler uppföljare och vilka karaktärer talar vi om exakt? Ingenting är officiellt ännu - men fans kan känna viss trygghet över att Peter Jackson själv kan ha ett finger med i spelet.
 
Jackson, Philippa Boyens och Fran Walsh är supertrion bakom "Sagan om ringen"-trilogin (och ja, "Hobbit"-trilogin) som alla kommande Tolkien-adaptioner onekligen kommer att jämföras med. Deras nya kommentar till Deadline känns positiv:
 
- Warner Brothers och Embracer har hållit oss underrättade hela vägen. Vi ser fram emot att prata med dem närmare för att höra deras vision för franchisen framöver, säger filmskaparna.
 
 
Kan det innebära en producentroll i den kommande storsatsningen från New Line Cinema och Warner Bros? Det återstår att se. Philippa Boyens är exempelvis exekutiv producent och konsult på animerade "The Lord of the Rings"-filmen som kommer på bio våren 2024. Däremot blev de aldrig tillfrågade om hjälp när Amazon filmade sin tv-serie "Maktens ringar".
 
Vilka regissörer skulle ni vilja se ta sig an Midgård i framtida filmer? Kommentera gärna.
| 24 februari 2023 12:00 |