Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 augusti 2022 | 09:30

Peter Jackson säger att "Sagan om ringen"-serien glömde bort honom

Regissören bakom "Sagan om ringen"-filmerna väntade på att få se ett första manus från prequelserien, för att avgöra om han ville vara en del av projektet.
Om vi backar bandet till 2018 så sade Peter Jackson att han skulle ha fått se några manus ur den kommande prequelserien till hans populära "Sagan om ringen"-trilogi. Det visar sig att manusen aldrig dök upp och att han mycket väl hade kunnat vara en del av den nya serien, om man bara hade hört av sig till honom igen.
 
- De frågade mig om jag ville vara involverad och jag sade att "det är en omöjlig fråga att svara på utan att ha sett ett manus först". Så då svarade man att "så snart vi har de första manusen, så skickar vi dem till dig". Och manusen dök aldrig upp. Det var det sista jag hörde, vilket är okej. Inga klagomål alls, berättar Jackson i THRs podcast.
 
- Jag kommer att titta på den. Jag är inte den sortens person som önskar någon ont. Filmskapande är hårt nog. Om någon gör en bra film eller tv-serie, så är det något som bör firas. Det jag verkligen ser fram emot är att få följa serien som en helt vanlig tittare. Amazon satsar allt på Tolkien, fortsätter Jackson sedan.
 

Amazon Studios har redan svarat på Jacksons kommentarer

 
 
Amazon Studios har redan kommit med ett officiellt svar på Jacksons kommentarer med: "När vi gav oss efter rättigheterna för serien, så var vi tvungna att hålla serien separat från filmerna. Vi har den den yttersta respekten för Peter Jackson och "Sagan om ringen"-filmerna och är glada över att han ser fram emot att titta på "Maktens ringar".
 
Ett svar som inte svarar på något med andra ord. Men THR fortsätter i sin artikel förklara att deras källor inom serien påstår att "Maktens ringar"-skaparna velat och försökt få komma i kontakt med Jackson, men att man på grund av olika delar i avtalet kring rättigheterna med Tolkien-familjen (som inte var en del av "Sagan om ringen"-filmerna och inte är ett fan av Jackson) inte ska ha fått igenom sin vilja.
 
Den gamla Amazon Studios-chefen Sharon Tal Yguado ska ha varit den som inledningsvis ville försöka få över Jackson till deras projekt, men hon lämnade Amazon 2019 - och i samband med det verkar även löftet om att Jackson skulle få kika på manusen ha dött.
 
 
Oavsett vilket så kommer det första avsnittet av "Sagan om ringen: Maktens ringar" att släppas hos Prime Video den 2 september. Och då kommer åtminstone en peppad Jackson sitta bänkad framför serien.
 

Läs också: Ismael Cruz Cordova: "Det fanns inga alver som såg ut som jag"

 
 
Kommer du att titta på "Maktens ringar"? Hade du velat att Jackson var involverad i tv-serien också? Kommentera gärna nedan!
| 6 augusti 2022 09:30 |