Film

Skribent

MovieZine

18 januari 2018 | 18:55

Pernilla August är Britt-Marie i julens svenska storfilm

Efter "En man som heter Ove" är det dags för "Britt-Marie var här" att bli film. Bakom kameran står Tuva Novotny.
Som MovieZine berättade redan våren 2015 ska bästsäljaren "Britt-Marie var här" omvandlas till film. Nu är det dags. I april startar inspelningen med Pernilla August i huvudrollen, och Tuva Novotny bakom kameran.

- Det ska bli fantastiskt roligt att regissera detta rörande och upplyftande feelgood-drama. Pernilla är ”the one and only”. Det krävs en super-elastisk och organisk skådespelare med en känsla för både humor och drama för att bära en sådan här roll. Det finns ingen annan med samma omfång som Pernilla, förklarar Tuva Novotny i ett pressmeddelande.

Precis som i boken ska det handla om 63-åriga Britt-Marie, som plötsligt kastas ut ur sin trygga tillvaro och tvingas att börja på nytt helt själv. SF Studios beskriver filmen som "en varm dramakomedi om att få - och ta - en andra chans i livet och om att hitta en ny plats i tillvaron tillsammans med helt nya människor".

– Hon är en blyg, rädd, blockerad och väldigt osäker människa som plötsligt skjuter ut sig från äktenskapet - och hittar sig själv. Plötsligt vågar denna spröda lilla person låta sig bli uppbjuden på dansgolvet – hennes utveckling är så otroligt vacker att jag ryser, säger Pernilla August om sin rollfigur.
 
 
"Britt-Marie var här" är den andra filmen baserad på en succéroman av Fredrik Backman. Den förra var Hannes Holms Oscarsnominerade "En man som heter Ove" som sågs av 1,7 miljoner biobesökare bara i Sverige.

Just nu pågår rollbesättningen av övriga roller. Manus är skrivet av Maria von Heland och fotograf är Jonas Alarik (Guldbaggenominerad för "Korparna"). "Britt-Marie var här" får biopremiär i slutet av 2018.
 
Har ni läst boken? Kan filmen bli en lika stor biosuccé som "Ove"? Kommentera nedan.
| 18 januari 2018 18:55 |