Film

Skribent

Alexander Dunerfors

16 maj 2015 | 12:50

Fredrik Backmans nya bok filmas

Efter "En man som heter Ove" är det dags att möta Britt-Marie.
SF Film och Tre Vänner jobbar på en filmatisering av "Britt-Marie var här", den senaste boken från författaren till "En man som heter Ove". Detta blev klart under ett pressmöte på filmfestivalen i Cannes.

“Britt-Marie var här” har på kort tid sålt över 120.000 inbundna ex i Sverige och ligger på topplistorna runtom i Skandinavien. Filmen ska bli en varm dramakomedi med förväntad premiär 2017. Annica Bellander från Tre Vänner producerar:

- Det är med glädje vi ser fram emot att än en gång få ta Fredrik Backmans litterära verk och gestalta till film. Fredrik har hittat ett eget, unikt sätt att berätta historier, där vi bjuds in i ett universum med karaktärer vi alla kan känna igen oss i eller har runtomkring oss. Med "Britt-Marie var här" får vi precis som i "En man som heter Ove" stifta bekantskap med en själ som balanserar mot det vi initialt tror att personen står för, men egentligen är betydligt varmare och kärleksfullare när vi börjar skrapa på ytan.”

I jul kommer filmen som bygger på Backmans debutroman, “En man som heter Ove”, i regi av Hannes Holm och med Rolf Lassgård i huvudrollen.

I väntan på den jobbar man på att hitta rätt regissör och såklart rätt kvinna för rollen som Britt-Marie, en "medelålders gnällkärring" enligt bokens baksida. 

Vem tycker ni skulle passa för huvudrollen?
| 16 maj 2015 12:50 |