Film

Skribent

Anders Eklöf

14 juni 2022 | 13:00

"One Punch Man" blir film av "The Fast and the Furious"-regissören

Regissören Justin Lin, som hoppade av "Fast X", väljer istället att göra en live action-film av den populära manga- och animeserien "One-Punch Man".
En av de mest framgångsrika och populära animeserierna på senare år är "One-Punch Man" av pseudonymen ONE och illustratören Yusuke Murata, som kortfattat handlar om en superhjälte som kan besegra vem som helst med ett slag.
 
Nu är det klart att det blir en live action-film baserad på serien av Sony Pictures, med Justin Lin som regissör. Han har tidigare gjort filmer som "The Fast and the Furious: Tokyo Drift", "Fast & Furious 6" och "Star Trek Beyond", samt hoppade nyligen av registolen för den kommande "Fast X".
 
 
Justin Lin hoppade av enligt "kreativa åsiktsskillnader", men har alltså ett nytt jobb på gång i form av "One-Punch Man". Det blir istället Louis Leterrier som tar över "Fast X".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
De som skriver manus för "One-Punch Man" är Scott Rosenberg och Jeff Pinkner, som tidigare har gjort "Venom" och "Jumanji: The Next Level" tillsammans.
 
"One-Punch Man" handlar alltså om superhjälten Saitama som är stark nog att besegra vilken skurk som helst med endast ett slag, som tröttnat på sin styrka och söker efter en värdig motståndare. Serien började som en webbserie med väldigt simpla illustrationer av ONE själv 2009, men fick en ny version tillsammans med mangatecknaren Yusuke Murata ("Eyeshield 21") 2012 som fortfarande pågår.
 
Sedan några år tillbaka finns det även en animeserie med två säsonger. "One-Punch Man" är en av de bäst säljande mangaserierna i världen och har sålts i över 30 miljoner kopior.
 
Vem skulle du vilja se i huvudrollen i "One-Punch Man"?
 
| 14 juni 2022 13:00 |