Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 maj 2022 | 19:40

"Fast X" rullar vidare - en ny regissör är klar

Bara några dagar efter Justin Lins plötsliga avhopp står Louis Leterrier redo att ta över ratten.
Den tionde "Fast & Furious"-filmen har fångat en ny regissör. Universals val föll på actionvane fransmannen Louis Leterrier, känd för filmer som Marvels "The Incredible Hulk", "The Transporter" och "Now You See Me". 
 
Det var i mitten av förra veckan som Justin Lin meddelade sitt plötsliga avhopp från den populära franchisen. Lin har regisserat fem av filmerna, inklusive den senaste - "Fast & Furious 9". Avhoppet sägs ha kostat honom en lönecheck på minst 10 miljoner dollar.
 
Enligt ett rykte från New York Daily News var det tjafs med huvudrollsinnehavaren Vin Diesel - så som många fans har gissat - som blev droppen för Justin Lin. Diesel sägs vara svår att jobba med och "kommer sent till inspelningen, kan inte sina repliker och är inte i form", enligt en anonym källa.
 
Louis Leterrier har regisserat skådespelare i bilar förr. Här med Morgan Freeman i "Now You See Me".
  
Variety skriver att kamerorna har fortsatt rulla i väntan på en ersättare. Leterrier tar inte bara över problembarnet Diesel utan också en stjärntät rollista med Charlize Theron, Jason Momoa och Brie Larson. 
 
I nuläget är det osäkert om planerna att dela upp den stora finalen i två filmer verkligen står kvar. "Fast X" siktar på biopremiär 17 maj 2023.
| 2 maj 2022 19:40 |