Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2022 | 07:50

"Fast & Furious"-regissören Justin Lin hoppar av

"Med Universals stöd har jag tagit det svåra beslutet att kliva av som regissör", skriver Justin Lin.
Förra veckan startade inspelningen av "Fast X", den tionde filmen i "Fast & Furious"-serien. Idag meddelar regissören Justin Lin att han hoppar av projektet. 
 
Det oväntade beskedet kommer via Instagram: 
 
"Med Universals stöd har jag tagit det svåra beslutet att kliva av som regissör på "Fast X", men stannar kvar som producent. Över tio år och fem filmer har vi filmat de bästa skådespelarna, de bästa stuntscenerna och de bästa jäkla biljakterna (...) Jag är stolt och evigt tacksam", skriver Lin.
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av The Fast Saga (@thefastsaga)

 
Ingen anledning har angetts för hans plötsliga avsked, men Deadline skyller på den gamla goda boven "kreativa åsiktsskillnader". Lin kom ombord som regissör på den tredje filmen, "The Fast and the Furious: Tokyo Drift" (2006) och har sedan dess blivit en viktig kugge i hjulet som fått den här action-franchisen att rulla mot oanade framgångar. 
 
Då inspelningen redan är igång kommer Universal få bråttom att hitta en ersättare till registolen, för att hinna klart till det utlovade premiärdatumet 19 maj 2023. Under tiden fortsätter second unit-teamet att hålla kamerorna rullande. 
 
 
"Fast X" blir den näst sista filmen i serien. Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Jason Momoa och Brie Larson medverkar.
 
Vem tror ni kan ersätta Justin Lin i registolen? Tyck till nedan.
| 27 april 2022 07:50 |