Film

Skribent

Andreas Samuelson

7 juni 2024 | 18:30

Ombytta roller när Will Smiths ökända örfil från Oscarsgalan upprepas i ”Bad Boys 4”

Alla minns vi när Will Smith gav Chris Rock en örfil på Oscarsgalan. Nu upprepas det i ”Bad Boys: Ride or Die” - men kanske inte på det sätt du tror.
Det var örfilen som ekade över hela Hollywood - vi minns alla var vi var när vi såg Will Smith dela ut en örfil till chockade Oscarsvärden Chris Rock. Smith bad snabbt om ursäkt men fick lämna Oscarsakademin och framtiden såg osäker ut karriärmässigt.
 
Men nu gör han comeback på vita duken med ”Bad Boys: Ride or Die”, den fjärde filmen i action-franchisen med Martin Lawrence. De som väntar sig en referens till Oscarsskandalen har något att se fram emot - här utdelas inte bara en men flera örfilar.
 
Denna gång är det dock Smith som får ta emot - en form av karma kanske? I scenen ifråga får polisen Mike (Smith) en panikattack inför en stundande konfrontation med skurkar. Partnern Marcus (Lawrence) svarar med att utdela en rad örfilar för att kollegan ska sansa sig.
 
Huruvida denna sekvens är ett förslag från Smith själv eller ett inkluderande av manusförfattarna är oklart, men det är tydligt en inte särskilt subtil referens till Oscarsdramat. Om detta kan bidra till att de som fortfarande inte förlåtit Smith att komma på andra tankar återstår att se.
 
”Bad Boys: Ride or Die” hade premiär i veckan och går just nu på bio.
 
Se trailern nedan:
 
 
Är det rätt eller inte av Will Smith att skämta om örfilen på film?
| 7 juni 2024 18:30 |