Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 april 2022 | 09:15

Will Smith lämnar Oscarsakademin frivilligt: "Är förkrossad"

”Jag har sårat så många människor inklusive Chris och mina nära och kära. Jag har svikit Akademins förtroende”, säger skådespelaren i ett uttalande.
Will Smith, nybliven Oscarsvinnare och offentligt utskämd för sitt agerande på galan för en knapp vecka sen, är redo att ta sina konsekvenser.
 
Istället för att vänta på Oscarsakademins straff, en trolig avstängning som medlem, väljer skådespelaren själv att lämna Akademin. I ett offentligt brev skriver han att hans reaktion på Chris Rocks skämt om hustrun Jada var ”chockerande och oförlåtligt”.
 
 
"Mina handlingar vid den 94:e Oscarsutdelningen var chockerande, smärtsamma och oförlåtliga. Listan över dem jag har sårat är lång och inkluderar Chris, hans familj, många av mina vänner och nära och kära, alla närvarande gäster och globala publiken där hemma", skriver Smith. 
 
"Jag svek Akademiens förtroende. Jag berövade andra nominerade och vinnare deras möjlighet att fira och bli hyllade för deras fantastiska arbete. Jag är förkrossad. Jag vill sätta tillbaka fokus på dem som förtjänar uppmärksamhet för sina prestationer och låta Akademin återgå till det otroliga arbete de gör för att stödja kreativitet och konstnärskap inom film."
 
 
Hollywood Reporter förklarar att Will Smiths avhopp från Akademin innebär att han inte längre kan rösta på framtida Oscarsnominerade. Han kan däremot fortfarande bli nominerad själv för kommande roller. 
 
Akademin svarar med att deras utredning av Will Smith fortsätter. Under ett styrelsemöte 18 april ska de avgöra om ytterligare "disciplinära åtgärder" krävs.
 

JUST NU: 20% rabatt på populära skämskudden i MovieZine Shop!

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 2 april 2022 09:15 |